Frågor och svar

Vilka är vi?

Bolivo är ett grönt fastighetsbolag som erbjuder boendekoncept för äldre vuxna som vill ha ett boende med det lilla extra. Vi har skapat ett boende som är bekvämt, tryggt och snyggt med möjlighet att enkelt umgås med nya och gamla vänner – på dina egna villkor.

Vem står bakom Bolivo Bostad?

Bolivo Bostad grundades av Altaal tillsammans med ett flertal fastighetsbolag och stiftelser för att vara med och lösa bostadsförsörjningen för Sveriges seniorer. Läs mer om Altaal här.

Vad är ett grönt fastighetsbolag?

Alla våra bostadshus avser vara miljöbyggnader med bland annat solceller på taket. Läs mer om vår hållbarhetspolicy här.

Vilka är våra hörnstenar?

Gemenskap, trygghet, service, design och energieffektivitet.

 

 

Vilka får bo hos Bolivo Bostad?

Hos oss är alla välkomna, däremot måste minst en person per bostad vara 65 år eller äldre.

Vilket typ av boende utvecklar vi?

Vi har skapat ett boende som är bekvämt, tryggt och snyggt där du som boende får fler fördelar än i ett vanligt boende såsom bla gemensamhetslokal, daglig bovärd och ett utökat skalskydd. Upplåtelseformen är kooperativ hyresrätt.

Vad är en kooperativ hyresrätt

En kooperativ hyresrätt innebär att du betalar in en mindre insats (i detta fall 5 000 kr per kvm) till föreningen, när du flyttar in. Insatsen är lägre jämfört med om du köper en bostadsrätt och du tar heller inte samma risk. Om du skulle flytta får du tillbaka insatsen. Du betalar sedan en månadshyra som beslutas av föreningen. I den inkluderas ditt boende, medlemskap i föreningen, tjänsteutbudet, trygghetspaketet och en mängd boendekvaliteter. Precis som i en hyresrätt kan du säga upp lägenheten med tre månaders uppsägningstid.

Var finns Bolivo Bostad?

Vi växer stadigt och finns inom kort i flertalet svenska städer med en långsiktig vision om att etablera oss i 100 kommuner.

Hur skickar jag in en intresseanmälan?

Via ”Våra bostäder” kan du välja ett specifikt projekt, klicka sedan på ”Intresseanmälan” och fyll i vårt formulär. Glöm inte att bli medlem för att få en köplats!

Jag har skickat in en intresseanmälan, registrerat mig som medlem och betalat min medlemsavgift – vad händer nu?

Nu är du kömedlem och vi återkommer med mer information om det projekt som du har visat intresse för.

Vad är en bovärd?

En bovärd är en person som är på plats ett par timmar per dag sju dagar i veckan för att säkerställa att allt fungerar som det ska och hjälpa de boende vid behov samt anordna gemensamma aktiviteter.

Vad är en gemensamhetslokal?

Gemenskapslokalen är hjärtat i huset. Här kan man laga mat tillsammans, bjuda in till kalas eller se fotboll på storbildskärm. Ofta har vi också lyckats tillse att det finns en eller flera övernattningslägenheter för besökande. Här finns möjlighet till en social samvaro med kaffe, tidningar, fullt utrustat kök, sittgrupper och utrymmen för gemensamma aktiviteter som anordnas av vår trivselvärd eller de boende.

Vad är ett utökat skalskydd?

Vår arkitektur är utformad med trygghet i fokus vilket märks på belysning, plan- och entrélösningar samt låssystem. Vetskapen om att dina grannar är 65 år fyllda och att din bovärd har daglig närvaro i huset ökar också tryggheten.