Föreningen Bolivet

Bolivo är ett boendekoncept för äldre vuxna som vill ha en bostad med det lilla extra. Våra lägenheter är bekväma, trygga och snygga med möjlighet att umgås med nya och gamla vänner – på dina villkor.

Vi har lagt stor vikt vid service och smart design med genomtänkta detaljer som underlättar vardagen och höjer ditt välmående. Tillgång till gemensamma faciliteter och service ser vi som en självklarhet. Vår vision är att det ska kännas tryggt och roligt att bo hos oss – ett boende för livet.

Livskvalitet börjar hemma

En av våra största drivkrafter bakom Bolivo var att skapa ett boende med en fin gemenskap. Just därför passar Föreningen Bolivet väldigt bra just här. Bolivo äger och förvaltar fastigheten men du som medlem kan engagera dig i hur området och huset utvecklas.

Bolivet är en förening

Föreningen hyr huset av Bolivo som i sin tur hyr ut en lägenhet till dig. Det betyder att du och dina framtida grannar är er egen hyresvärd. Föreningens stadgar definierar hur föreningen sköts, vilket efterlevs av en professionell styrelse så att du slipper det ansvaret. Upplåtelseformen är kooperativ hyresrätt.

En mindre insats och hyra

När du flyttar in betalar du en mindre insats till Föreningen Bolivet. Insatsen är lägre jämfört med om du köper en bostadsrätt och du tar heller inte samma risk. Om du skulle flytta får du tillbaka insatsen. Du betalar sedan en månadshyra som beslutas av föreningen. I den inkluderas ditt boende, medlemskap i föreningen, tjänsteutbudet, trygghetspaketet och  en mängd boendekvaliteter. Precis som i en hyresrätt kan du säga upp lägenheten med tre månaders uppsägningstid.